Icône Carte de France

LE DOMAINE DE PECANY (La Noix de Pecan'y) - Locatif bois - terrasse couverte style chalet - RENOVER EN 2024

Paleyrac - Dordogne (Frankrijk)
réf: 1191249L
codeTo: LBC10463
  • Mobile Home - 5 personen
  • LE DOMAINE DE PECANY (La Noix de Pecan'y) - Locatif bois - terrasse couverte style chalet - RENOVER EN 2024

- 28 m²

réf: 1191249L
codeTo: LBC10463
  • terras

  • Internet

  • spelletjes/ tuin

Vakantiewoning Paleyrac - LE DOMAINE DE PECANY (La Noix de Pecan'y) - Locatif bois - terrasse couverte style chalet - RENOVER EN 2024 - Mobile Home - 5 personen - 28 m² - Foto Nr.1
Vakantiewoning Paleyrac - LE DOMAINE DE PECANY (La Noix de Pecan'y) - Locatif bois - terrasse couverte style chalet - RENOVER EN 2024 - Mobile Home - 5 personen - 28 m² - Foto Nr.2Vakantiewoning Paleyrac - LE DOMAINE DE PECANY (La Noix de Pecan'y) - Locatif bois - terrasse couverte style chalet - RENOVER EN 2024 - Mobile Home - 5 personen - 28 m² - Foto Nr.3
  • Annuleringsverzekering

Een vraag of tips over deze advertentie

Per e-mail contact opnemen met Locasun

Telefonisch contact opnemen met Locasun
tot +33 185110030 (Lokale prijs)

Maandag-vrijdag: 9:00-18:00 Zaterdag: 10:30-14:00 / 14:30-19:00
réf: 1191249L
codeTo: LBC10463
  • Mobile Home - 5 personen
  • LE DOMAINE DE PECANY (La Noix de Pecan'y) - Locatif bois - terrasse couverte style chalet - RENOVER EN 2024
  • - 28 m²
  • 1 badkamer - 1 toilet
  • terras - Internet - spelletjes/ tuin - Babybed
LE DOMAINE DE PECANY (La Noix de Pecan'y) - Locatif bois - terrasse couverte style chalet - RENOVER EN 2024 Naamen van de accommodatien-Paleyrac

Gelegen aan de ingang van een klein, typisch Périgord dorp aan de rand van het bos van Béssède, tussen Périgord Noir en Périgord Pourpre, is het landgoed ideaal gelegen voor wandelingen over de omliggende paden,
maar ook om onze prachtige streek te ontdekken, zo rijk aan schatten van allerlei aard: Kastelen, abdijen, grotten en afgronden, parken en tuinen, bastides, steden en dorpen.
Bij ons vindt u rust in een familiale sfeer

Presentatie
Ons klein residentieel recreatiepark met verwarmd en overdekt zwembad verwelkomt u in een ontspannen familiale sfeer.
Ideaal gelegen in het hart van de Périgord, kunt u grotten en afgronden bezoeken, troglodische dorpen en bastides, parken en tuinen en een groot aantal kastelen...
Het park bestaat uit
* 13 stacaravans, waarvan de meeste van hout, elk met een overdekt terras.
Een huuraccommodatie aangepast voor mindervaliden
* 2 volledig ingerichte 4-persoons Lodge hutten
* 1 Cabane roulotte voor 2 personen
De troeven van het domein: ruimte met grote staanplaatsen, een klein aantal accommodaties die allemaal verspreid liggen rond een zwembad en kinderspelen, gezelligheid, goed humeur, barbecuemaaltijden en aperitieven... Kortom! Familievakantie en campingsfeer
Op een ander deel van het landgoed, 3 gîtes voor 12 - 6 en 2 personen, met 4 en 3 sterren.
Receptie met winkeltje voor de eerste levensbehoeften en streekproducten. s Ochtends brood op tafel. Snackbar
Rustige familiesfeer. Speeltuin (schommel, glijbaan, lentespelletjes...) voor de kleintjes, jeu de boulesbaan, tafeltennis en volleybalveld voor de groteren.

Diensten, vrijetijdsbesteding en animatie
Een groot zwembad van 16x6 met kikkerbad (verwarmd zwembad met overdekking in 2018).
Een receptie/speel- en vergaderzaal
Een speeltuin voor kinderen
Tafeltennis, tafelvoetbal en volleybal/voetbal/basketbalnetten
Barbecue

Welkomstaperitief en Périgord barbecue elke week in de zomer.
Groepen zijn welkom, neem contact met ons op voor meer informatie

Beschrijving van de regio
De DORDOGNE is de voormalige provincie Périgord.
Door zijn ligging geniet het van een bijzonder gematigd klimaat, waardoor het een aangename regio is om in alle seizoenen te leven.
Op de grens van oceanische, continentale en bergachtige zones komt de diversiteit tot uiting.
De vier kleuren van de Périgord roepen deze genuanceerde diversiteit op - vier landen in één.

DE GROENE PERIGORD
De Périgord Vert, die zich uitstrekt over de noordelijke halve maan van het departement Dordogne, wordt zo genoemd vanwege de groene vegetatie, de aanwezigheid van een groot aantal waterlopen en een rijk landschappelijk en historisch erfgoed.

DE PERIGORD BLANC
De Périgord Blanc, gelegen in het hart van het departement, wordt zo genoemd vanwege de witheid van de lokale steen, onvergelijkbaar voor de beeldhouwkunst. Het wordt doorkruist door de valleien van de Isle en de Auvézère, ideaal voor de visserij. In de regio ligt Périgueux, de hoofdstad van het departement.

DE PAARSE PERIGORD
Wijngaarden en bastides zijn de twee juwelen in de kroon van de Périgord Pourpre, in het zuidwesten van het departement. De stad Bergerac ligt in het hart van deze gerenommeerde wijngaarden (Monbazillac, Pécharmant, Montravel... enkele van de 13 AOC's), die 12.000 hectare beslaan.

DE PERIGORD NOIR
In het zuidoosten van het departement grenst de Périgord Noir aan het internationale prehistorische centrum van de Vézère-vallei en de Dordogne-vallei. De vallei van de Vézère herbergt enkele van de rijkste prehistorische vindplaatsen van Europa (paleolithische vindplaatsen, grotten en natuurlijke schuilplaatsen). Er zijn vijftien UNESCO Werelderfgoedlocaties.

PREHISTORIE
De Vézère-vallei, ook wel bekend als de Vallei van de Mens, dankt zijn naam aan de rivier de Vézère die er doorheen stroomt. De prehistorische vindplaatsen hebben deze vallei een plaats gegeven op de UNESCO-lijst van werelderfgoed in Frankrijk. Het was hier, in de kalksteenrotsen, dat homo sapiens zijn toevlucht zocht. En het was hier, in Lascaux in het bijzonder, dat de prehistorische kunst werd uitgevonden.
In Montignac is de oorspronkelijke grot van Lascaux, bijgenaamd de "Sixtijnse Kapel van de Prehistorie", niet meer toegankelijk voor bezoekers, maar een facsimile van de oorspronkelijke grot laat bezoekers de mooiste fresco's ontdekken. Twee sectoren zijn gereproduceerd, waardoor de meerderheid van de grotschilderingen, het werk van Cro-Magnon en Magdalena, zijn samengebracht.
Een concentratie van beroemde sites in Les Eyzies de Tayac en aangrenzende gemeenten vormen een samenhangend geheel op het gebied van prehistorie: grotschilderingen zoals die in de grot Font de Gaume, Bara-Bahau of de gravures in Combarelles, l'Abri du Poisson, Bernifal, l'Abri Pataud, Laugerie Haute, Laugerie Basse...
In het hart van de museumsite van de Vézère-vallei is het Nationaal Museum van de Prehistorie de weerspiegeling van een snel groeiend gebied van archeologisch onderzoek.

MOOIE DORPEN MET KARAKTER
Veel van de middeleeuwse steden en dorpen in de Périgord, zoals Montferrand du Périgord, Issigeac en Saint-Geniès, staan bekend om hun schoonheid en authenticiteit.
Liefhebbers van natuursteen zullen graag door deze pittoreske straatjes dwalen.
Sommige zijn zelfs geklasseerd als "de mooiste dorpen van Frankrijk". Deze omvatten : Saint-Jean-de-Côle - Saint-Léon sur Vézère - Limeuil, een middeleeuwse stad aan de samenvloeiing van de Vézère en de Dordogne - Beynac, La Roque Gageac aan de voet van een klif op de rechteroever van de Dordogne - Domme, een Franse koninklijke bastide - Belvès, de middeleeuwse stad met zeven klokkentorens - Monpazier, een Engelse bastide, het dorp Saint-Amand de Coly, en het onlangs geklasseerde Castelnaud la Chapelle.

DE BASTIDES
Afgezien van de charme van deze stenen, werden de bastides of "nieuwe steden" in de Middeleeuwen gebouwd als een voorbeeldige manier om een verstedelijkte leefruimte in een landelijke omgeving te organiseren. Gebouwd aan weerszijden van de rivier de Dordogne, speelden ze een belangrijke rol tijdens de Honderdjarige Oorlog.
Monpazier wordt beschouwd als een "modelbastide" en is zonder twijfel de parel van de bastides van de Périgord. De stad werd in 1284 gesticht door Edward 1 van Engeland en heeft zijn oorspronkelijke karakter behouden (centraal plein omringd door arcades, loodrechte straten en vestingmuren).
Villefranche du Périgord, een oudere Franse stad, was de toegangspoort tot de Lot et Garonne. In de markthal wordt in het seizoen nog steeds een belangrijke eekhoorntjesbroodmarkt gehouden.
Of ze nu Engels zijn, zoals Beaumont du Périgord, gebouwd in de vorm van een H ter nagedachtenis aan Henry III (vader van Edward I), Fonroque of Lalinde, of Frans, zoals Domme, Molières of Eymet, deze "nieuwe steden" bieden Périgord een aantal charmante dorpjes vol karakter om te ontdekken.

DE RIVIEREN
Talrijke rivieren doorkruisen de hele Périgord. De Dordogne natuurlijk, de Vézère, de Isle, de Auvézère, de Dronne, de Bandiat, de Loue, de Coly, de Céou... deze rivieren, die in het verleden vaak een vitale rol speelden bij het vervoer van goederen, worden nu gebruikt voor vrijetijdsactiviteiten zoals gabarexcursies, kanoën en vissen.
Water is altijd al geëxploiteerd. Veel gebouwen getuigen nog steeds van het gebruik van de kracht van het water.
Dit zijn onder andere papiermolens (Moulin de la Rouzique), meel- en walnootoliemolens (Moulin de la Tour), papiermolens (Vaux) en smederijen (Savignac Lédrier).

WANDELEN
Wandelen
Er zijn bijna 1.130 km langeafstandswandelpaden (GR) in de Périgord. Onder andere een pad naar Santiago de Compostela en de GR 36, die langs de prehistorische vindplaatsen in de Vézère-vallei loopt. Een ander hoogtepunt is de 5600 km aan wandelpaden en rondwandelingen.
Mountainbiken en fietsen
De meeste paden zijn toegankelijk voor mountainbikers. Ze kunnen worden verkend vanaf de centra en bases in Montagrier, Brantôme, Cherveix-Cubas, Lalinde, Vitrac en Biron. Voor fietsliefhebbers biedt de Périgord 28 wegencircuits van meer dan 2.000 km.
De groene wegen van het departement: in de Périgord Vert, tussen Thiviers en Saint-Pardoux la Rivière, is een 17 km lang stuk voormalige spoorlijn gerestaureerd. In de Périgord Noir kun je van Sarlat naar Groléjac / Cazoulès, en in de Périgord Blanc kun je van Trélissac / Marsac door Périgueux.
Paardrijden
Er is volop ruimte in dit departement voor paardrijden en andere sportieve activiteiten zoals endurance en trekking. Le Périgord à cheval_ biedt ruiters een netwerk van 900 km bewegwijzerde ruiterpaden, met een aantal "Relais d'étapes" die ruiters onderweg opwachten.
Watersport
Op een mooie zomerdag in de Périgord is het moeilijk om een verfrissende kanotocht te weerstaan. De combinatie van watersport en erfgoed ontdekken aan de voet van de kliffen van de Dordogne, Vézère, Dronne, Isle of Auvézère is een ongeëvenaard plezier. Meer dan 60 verhuurbedrijven verwelkomen u van Pasen tot oktober op enkele van de langste waterwegen van Frankrijk.

DE ZWARTE PERIGORD TRUFFEL EN FOIE GRAS
e keuken van de Périgord is geworteld in traditionele recepten van de rijkdom van zijn bodem. De markten getuigen van de culinaire overvloed en de levenskunst van de Périgord; in de winter tonen de kraampjes de edele producten van de streek: truffels, vetgemeste eenden en ganzen.

Houten chalets met onbehandelde gevelbekleding: chaletstijl met terras en dubbel schuin dak VOLLEDIG GERENOVEERD IN 2024
Ze hebben twee slaapkamers voor 5 personen (1 eenpersoonsbed en 2 stapelbedden in de kinderslaapkamer).
Je zult dol zijn op de natuurlijke stijl en het overdekte terras, perfect geïntegreerd in de bungalow, open naar de natuur en met een licht, vrolijk interieur.
Deze volledig geïsoleerde chalets zijn perfect voor alle seizoenen.

Topcriteria

  • 3 aantal sterren
  • Internet
  • Huisdieren toegestaan (indien goedkeuring)

Beschrijving interieur

  • 28 m²

Slaapplek

  • 3 eenpersoonsbedden
  • 1 tweepersoonsbed
  • 1 tweepersoons slaapbank
  • Babybed indien beschikbaar extra kosten (facultatief) : 15€ per week

Sanitair

  • 1 badkamer
  • 1 toilet

Keuken

  • Keukentje

Beschrijving buitenkant

  • terras
  • oppervlakte van het terras : 9 m²
  • schommel
  • tafeltennis
  • spelletjes/ tuin

Opties en diensten

  • eindschoonmaak (ter plaatse te betalen volgens de geldende prijzen - behalve kitchenette)
  • Beddengoed (ter plaatse te betalen volgens de geldende prijzen)
  • Internet (inclusief in de prijs)
  • Huisdieren toegestaan op afspraak extra kosten (verplicht) : 20€ per dier per dag

Kosten en belasting

  • Accommodatie borg (verplicht) : 150€ per verblijf
  • toeristenbelasting volwassenen (ter plaatse te betalen volgens de geldende prijzen)

Diverse

  • 3 aantal sterren
  • Handicap

Activiteiten

  • kano / kayak
  • bioscoop
  • mini-golf
  • wandeling
  • mountainbike
  • tennis
  • Paardrijden
  • openbaar zwembad
  • 3 aantal sterren
  • Internet
  • Huisdieren toegestaan (indien goedkeuring)

Beschrijving interieur

  • 28 m²

Slaapplek

  • 3 eenpersoonsbedden
  • 1 tweepersoonsbed
  • 1 tweepersoons slaapbank
  • Babybed indien beschikbaar extra kosten (facultatief) : 15€ per week

Sanitair

  • 1 badkamer
  • 1 toilet

Keuken

  • Keukentje

Beschrijving buitenkant

  • terras
  • oppervlakte van het terras : 9 m²
  • schommel
  • tafeltennis
  • spelletjes/ tuin

Opties en diensten

  • eindschoonmaak (ter plaatse te betalen volgens de geldende prijzen - behalve kitchenette)
  • Beddengoed (ter plaatse te betalen volgens de geldende prijzen)
  • Internet (inclusief in de prijs)
  • Huisdieren toegestaan op afspraak extra kosten (verplicht) : 20€ per dier per dag

Kosten en belasting

  • Accommodatie borg (verplicht) : 150€ per verblijf
  • toeristenbelasting volwassenen (ter plaatse te betalen volgens de geldende prijzen)

Diverse

  • 3 aantal sterren
  • Handicap

Activiteiten

  • kano / kayak
  • bioscoop
  • mini-golf
  • wandeling
  • mountainbike
  • tennis
  • Paardrijden
  • openbaar zwembad

Geografische ligging van uw vakantieaccommodatie

Update uw verblijfsdata