Icône Carte de France

Molino Bajo

Melegís - Grenade (Spanje)
réf: 808276L
codeTo: 1644
  • Huis - 8 personen
  • Molino Bajo

5 kamers - 4 slaapkamers - 423 m²

réf: 808276L
codeTo: 1644
  • Privézwembad

  • Televisie

  • terras

Vakantiewoning Melegís - Molino Bajo - Huis - 8 personen - 423 m² - Foto Nr.1
Vakantiewoning Melegís - Molino Bajo - Huis - 8 personen - 423 m² - Foto Nr.2Vakantiewoning Melegís - Molino Bajo - Huis - 8 personen - 423 m² - Foto Nr.3
  • Flexibele annulering
  • Annuleringsverzekering

Een vraag of tips over deze advertentie

Per e-mail contact opnemen met Locasun

Telefonisch contact opnemen met Locasun
tot +33 185110030 (Lokale prijs)

Maandag-vrijdag: 9:00-18:00 Zaterdag: 10:30-14:00 / 14:30-19:00
réf: 808276L
codeTo: 1644
  • Huis - 8 personen
  • Molino Bajo
  • 5 kamers - 4 slaapkamers - 423 m²
  • 2 badkamer - 1 douche
  • Zwembad
  • Privézwembad - Televisie - terras - Balkon
Molino Bajo Naamen van de accommodatien-Melegís



Molino Bajo, al 200 jaar het centrum van de olijfbusiness in Melegís en naar verluidt de producent van de beste olijfolie in de provincie Granada, is een omgebouwde olijfmolen die een ongewoon en luxe vakantieverblijf biedt.
Liefdevol gerenoveerd in 1998 en ingericht met een Moors/Marokkaans thema, heeft het huis veel originele details uit het verleden van de oliemolen behouden. Er zijn interessante en innovatieve ontwerpideeën gebruikt om comfortabele en elegante ruimtes te creëren om te ontspannen en tegelijkertijd royale ruimtes te bieden voor entertainment, dineren en de buitenruimtes. Molino Bajo heeft sfeervolle Marokkaanse verlichting, zowel binnen als buiten. Het huis biedt comfortabel plaats aan 8 volwassenen met 4 ruime slaapkamers (2 tweepersoonskamers en 2 kamers met tweepersoonsbedden) en 2 grote badkamers.
Het zwembad meet 10 bij 4, met een diepte van 1,2 tot 2,5 meter. Het hoofdterras heeft veel teakhouten ligstoelen met kussens van hoge kwaliteit, een indrukwekkende eethoek met een grote oude Marokkaanse mozaïektafel, een mooie barbecueplaats en zelfs een mozaïekfontein. Er zijn ook veel rustige plekjes op het lager gelegen terras, die schaduw bieden indien gewenst. Het bovenste terras heeft een grote Marokkaanse pergola met lantaarns, een bank en fauteuils en biedt een prachtig uitzicht over de vallei - perfect om te zonnebaden, samen bordspellen te spelen of gewoon te ontspannen. In de lente en zomer krijgen de terrassen van zonsopgang tot zonsondergang ononderbroken zonneschijn zonder dat ze van buitenaf gezien worden, wat de perfecte afgelegen plek biedt om te zwemmen, zonnebaden of ontspannen met een goed boek. Molino Bajo biedt een groep vrienden of een grote familie een onvergetelijke vakantie. Je kunt golfen, skiën, de historische stad Granada bezoeken, naar het strand gaan of gewoon ontspannen onder de zon - allemaal in dezelfde week. Er is een fantastisch gezinsvriendelijk restaurant/bar op 2 minuten lopen en staat bekend als het beste in de omgeving. Granada ligt op 25 minuten rijden, net als het dichtstbijzijnde strand, en het Sierra Nevada skigebied ligt op minder dan een uur rijden.
Het interieur:
De woonkamer is een spectaculaire 40 meter lange gezellige ruimte die comfortabel koel blijft in de zomer en een open Marokkaanse open haard en vloerverwarming heeft in de winter. Twee originele urnen van 7 voet hoog, 'tinajas', ooit gebruikt om olijfolie in op te slaan, omlijsten de open haard en maken van deze ongewone ruimte een dramatisch element. Overal is Marokkaanse verlichting gebruikt om verschillende sfeervolle lichteffecten te creëren. Er zijn drie grote zitgedeeltes in deze ruime kamer: een rond de open haard, ideaal voor pre- of post-dinner drankjes en bordspellen; een andere met drie banken die de tv-ruimte vormen (grote smart tv); en aan de andere kant van de kamer, een verzonken, amfitheater-achtige ruimte. De woonkamer bevat veel moderne en antieke Marokkaanse meubels en decoraties, en prachtige tapijten maken het comfort en de sfeer van de kamer compleet. De originele olijfpers en nog twee tinaja's vormen de ingang naar het eetgedeelte.
Het eetgedeelte wordt van het woongedeelte gescheiden door nog twee enorme tinaja's en de originele olijfpers. In het midden staat de 'Ridders van de Ronde Tafel' eettafel, gebouwd van de originele molensteen, die comfortabel plaats biedt aan twaalf of meer mensen en een geweldig decor vormt voor geïmproviseerde banketten. Boven de eettafel hangt een deel van de molenmachine waaraan Marokkaanse lantaarns hangen. Naast de eettafel is een andere zithoek met verspreide kussens en een originele Marokkaanse mozaïektafel. Ook hier maken Marokkaanse verlichting en meubels de look van deze unieke ruimte compleet.
De keuken is volledig uitgerust met een vaatwasser, wasmachine/droger, magnetron en conventionele ovens met aparte gas- en elektrische kookplaten. De hele keuken heeft marmeren oppervlakken en Andalusisch servies is aanwezig voor de gasten. Openslaande deuren openen naar het zonnige terras, waar de originele kegelmolenstenen op de vloer zijn geplaatst om de basis te vormen van een enorme Marokkaanse mozaïek eettafel voor buiten - perfect voor barbecues of gewoon ontspannen in de schaduw met een cocktail. Naast de keuken staat de originele olijfweegschaal, die nog steeds werkt en verrassend nauwkeurig is.
Een mooie hal met lantaarnverlichting leidt van de keuken naar de slaapkamers en badkamer op de begane grond, en een trap aan het einde van deze hal leidt naar de slaapkamers en badkamer boven. (Ik moet nog nieuwe foto's maken van deze gang en trap, want ze zijn bijgewerkt sinds de laatste foto).
Alle kamers zijn vernoemd naar de lokale olijvenvariëteiten die worden gebruikt bij de productie van olijfolie in Molino Bajo. Alle slaapkamers hebben een ventilator.
Cornicabra', ook wel bekend als de 'Blauwe Kamer', is de grote tweepersoonskamer op de begane grond. Met een groot tweepersoonsbed, compleet met een origineel sierlijk Marokkaans hoofdeinde in wit, heeft het een effect van een gewassen blauwe kleur en een eigen open haard. Een grote kroonluchter boven het bed in combinatie met Marokkaanse lantaarns zorgt voor sfeervolle verlichting. De houten balken aan het plafond en de Marokkaanse antieke meubels en tapijten markeren de stijl van de kamer. De openslaande deuren leiden direct naar het terras en het zwembad - ideaal om 's ochtends te zwemmen voor het ontbijt. Er is een betegelde Andalusische badkamer met bad en douche naast de deur.
Picudo' is de tweepersoonskamer boven en is, hoewel kleiner dan Cornicabra, de favoriet van veel gasten. De kamer heeft een groot tweepersoonsbed met een Marokkaans hoofdeinde, is erg licht en heeft openslaande deuren die toegang geven tot het terras boven, met een eigen tafel en stoelen, direct buiten en op slechts een paar stappen van het prachtige Marokkaanse paviljoen. Er is een ongebruikelijke badkamer met dubbele douche naast de deur.
Manzanilla' is de tweepersoonskamer boven, ook wel bekend als de 'Gele Kamer'. Met twee eenpersoonsbedden en verlichting en meubilair in Marokkaanse stijl geniet Manzanilla van veel natuurlijk licht. Er is een openslaand raam dat van buitenaf naar de kamer leidt, naar het bovenste terras.
Arbequina' is de tweepersoonskamer op de begane grond. Het is toegankelijk via de gang naast de keuken en heeft twee eenpersoonsbedden en ook sfeervolle lantaarns en Marokkaanse meubels. (Ik moet een paar nieuwe foto's maken van deze kamer, want hij is bijgewerkt sinds de laatste foto).
De buitenkant:
Als je de buitenste poort van Molino Bajo binnengaat, kom je in een oase - de eerste indruk is die van een enorme, open maar privé buitenruimte. Op de voorgrond ligt een groot zwembad, 10 meter lang, met een galerijvormig terras eromheen aan twee kanten, met verschillende schaduwrijke zitjes (en een tafelvoetbal).
Het zonneterras ligt iets hoger en wordt geflankeerd door een eettafel en een barbecueplaats. Er zijn twee teakhouten ligstoelen en zes zeer comfortabele Marokkaanse ligstoelen van hoge kwaliteit beschikbaar (badhanddoeken natuurlijk), samen met mozaïekte tafels voor je drankjes. Het grote terras geniet van ononderbroken zonneschijn van zonsopgang tot zonsondergang in de lente, zomer en herfst, dus zonaanbidders in je groep zullen zeer gelukkig zijn. Hoewel de villa in een dorp ligt, bieden de hoge muren rond de terrassen/zwembaden een gevoel van totale privacy en afzondering.
De eethoek buiten voor al fresco maaltijden is een prachtige vintage Marokkaanse mozaïek eettafel, die overdekt is. Het tafelblad rust op twee van de drie kegelmolenstenen die ooit werden gemalen in de hoofdmolen (die de eettafel binnen werd) en biedt plaats aan tien personen. De Marokkaanse verlichting en decoraties in de buitenruimte maken de eetervaring echt onvergetelijk.
De andere kegelmolensteen bevindt zich in het barbecuegedeelte. Boven de slijpsteen is een grote, witgekalkte grill in Andalusische stijl met een mozaïek dat overeenkomt met de mozaïekte tafel in de eetruimte. De koks in je groep zullen niet teleurgesteld zijn.
Een witgekalkte buitentrap leidt naar het bovenste terras met nog een mozaïekte tafel voor twee met prachtig uitzicht op de vallei en de omringende bergen, net buiten de tweepersoonsslaapkamer boven. Een korte wandeling op het bovenste terras leidt naar het indrukwekkende Marokkaanse paviljoen. Een gebogen metalen structuur van drie meter hoog met getinte glazen panelen biedt een zalige onderbreking van de zon met een Marokkaanse bank en twee fauteuils en een mozaïekte tafel. Een enorme Marokkaanse lantaarn hangt in het midden van de ruimte en verschillende lampen omringen het paviljoen. Het is de perfecte plek om te ontsnappen aan de middagzon en te genieten van een goed boek, of om te zonnebaden of bordspelletjes te spelen na het diner. Het uitzicht op de vallei en de omliggende bergen is een extra bonus.
Locatie:
Molino Bajo ligt in het dorp Melegís in de prachtige Valle de Lecrín (wat 'gelukzaligheid' betekent in het Arabisch). Omringd door het adembenemende berglandschap van de Sierra Nevada op de achtergrond en een weelderige vallei met citrusbomen, olijfgaarden en het glanzende Béznar stuwmeer op de voorgrond, is de locatie werkelijk spectaculair. De vallei biedt veel bekende wandelpaden, en er is ook paardrijden voor degenen die het ongerepte Andalusische platteland willen verkennen. In Melegís bevindt zich het beste en populairste restaurant van de vallei, Los Naranjos, op slechts 2 minuten lopen van de villa. Eind 2022 wordt op korte afstand een nieuw gastronomisch restaurant geopend. Met de auto zijn nog veel meer bars en restaurants gemakkelijk te bereiken.
Melegís, ondanks zijn afgelegen indruk, ligt op slechts 25 minuten rijden van de historische stad Granada, op 25 minuten rijden van de dichtstbijzijnde stranden van Playa de Granada of Salobreña, en op 55 minuten rijden van het Sierra Nevada skigebied. Er zijn drie golfbanen binnen 25 minuten rijden. Tussen januari en begin mei kun je 's ochtends skiën en 's middags zwemmen in de Middellandse Zee of golfen in korte broek - een van de weinige plaatsen ter wereld waar dit mogelijk is. De dichtstbijzijnde luchthavens zijn Málaga (een uur en 10-15 minuten rijden) en Granada (35 minuten rijden).
Granada is misschien wel de mooiste stad van Spanje en de thuisbasis van het wereldberoemde Alhambra (onlangs genomineerd voor het achtste wereldwonder), het meest bezochte monument van Spanje. De stad werd van 711 tot 1492 geregeerd door de Moorse koningen en heeft een opmerkelijk architecturaal, artistiek en cultureel erfgoed achtergelaten dat de hele stad kenmerkt. De unieke mix van islamitische en katholieke cultuur heeft een heel bijzondere stad gecreëerd. Voor degenen die van een glas wijn houden: Granada is de laatste stad in Spanje die een gratis tapa serveert bij elk biertje of wijntje. Neem contact met ons op voor informatie over de beste tapasbars en restaurants in Granada voor een onvergetelijke avond.
Sierra Nevada is het meest zuidelijke skigebied van Europa en ook een van de hoogste, met hellingen tot 3.300 meter. Op een heldere dag kun je vanaf de top Afrika en het Atlasgebergte zien liggen.
Er zijn verschillende stranden op 25 tot 40 minuten rijden met de auto. Playa de Granada en Salobreña zijn het dichtstbij, en La Herradura, Almuñécar en Marina del Este zijn zeker de extra 10-15 minuten rijden waard. Als je van een dagje strand houdt, ben je hier op de juiste plek. We kunnen veel strandrestaurants aanbevelen, neem contact met ons op voor meer informatie.
Als je op zoek bent naar pure zalige ontspanning voor je hele verblijf en contact met de buitenwereld wilt vermijden, ontspan dan in Molino Bajo en geniet van de rust en stilte van de vallei en Melegís. Met Los Naranjos voor de deur hoef je niet eens te stressen over koken.
Het zwembad is open tijdens de zomermaanden (vraag naar de exacte data voor opening en sluiting). Wij leveren hout voor de wintermaanden, dat is niet inbegrepen in de huurprijs.
(Opmerking: Vanwege de lengte van de tekst kan het moeilijk zijn om deze in één tekstvak te vertalen. Het is aan te raden om de tekst in secties te verdelen voor een betere duidelijkheid).

Topcriteria

  • Privézwembad
  • Televisie
  • Internet

Beschrijving interieur

  • 423 m²
  • 5 kamers
  • 4 slaapkamers

Slaapplek

  • 4 eenpersoonsbedden
  • 2 tweepersoonsbedden

Sanitair

  • 2 badkamer
  • 1 douche

Keuken

  • Keuken
  • oven
  • Magnetron
  • Koelkast
  • Diepvries
  • Afwasmachine

Installatie / materiaal

  • Wasmachine
  • Televisie
  • Ljzer
  • Telefoon
  • Openhaard

Beschrijving buitenkant

  • Balkon
  • terras
  • Privézwembad
  • barbecue

Opties en diensten

  • eindschoonmaak extra kosten (verplicht) : 65.00€
  • Handdoek
  • Beddengoed
  • Internet
  • zonnebalkon

Kosten en belasting

  • Accommodatie borg (verplicht) : 500.00€ per verblijf
  • toeristenbelasting volwassenen (ter plaatse te betalen volgens de geldende prijzen)

Diverse

  • Ttoeristenregistratienummer : VTARGR02106
  • Privézwembad
  • Televisie
  • Internet

Beschrijving interieur

  • 423 m²
  • 5 kamers
  • 4 slaapkamers

Slaapplek

  • 4 eenpersoonsbedden
  • 2 tweepersoonsbedden

Sanitair

  • 2 badkamer
  • 1 douche

Keuken

  • Keuken
  • oven
  • Magnetron
  • Koelkast
  • Diepvries
  • Afwasmachine

Installatie / materiaal

  • Wasmachine
  • Televisie
  • Ljzer
  • Telefoon
  • Openhaard

Beschrijving buitenkant

  • Balkon
  • terras
  • Privézwembad
  • barbecue

Opties en diensten

  • eindschoonmaak extra kosten (verplicht) : 65.00€
  • Handdoek
  • Beddengoed
  • Internet
  • zonnebalkon

Kosten en belasting

  • Accommodatie borg (verplicht) : 500.00€ per verblijf
  • toeristenbelasting volwassenen (ter plaatse te betalen volgens de geldende prijzen)

Diverse

  • Ttoeristenregistratienummer : VTARGR02106

Geografische ligging van uw vakantieaccommodatie

Update uw verblijfsdata